Tuesday, November 3, 2009

KONGSI SIHAT - part 1

BUAH-BUAHAN

SELITKAN MANGGA DLM MENU HARIAN

Anda gemar memakan mangga?

Teruskanlah memakan mangga kerana mangga kaya dengan pelbagai zat iaitu B karotin, vitamin A, vitamin C, asid askorbik, asid folik, B2 dan B3 yang sederhana tinggi. Selain itu, mangga juga tinggi kandungan seratnya di samping kalsium dan fosforus. Lebih istimewa, kandungan airnya juga tinggi serta menjadikan mangga makanan yang menyegarkan.


TUKAR SELERA KEPADA KRANBERI

Jika selama ini anda sering memakan buah-buahan yang sama, apa kata kali ini anda bertukar selera kepada buah kranberi. buah ini sangat kaya dengan vitamin C dan antioksidan 'quercetin'. Ia membantu menghalang jangkitan kuman disaluran kencing, melawan sel kanser dan mengcegah baktiria merbahaya di dalam tubuh. jadi tambah buah ini dalam menu mingguan anda ya..






kredit utk majalah kegemaran ku

No comments:

Post a Comment